Soutěž o najlepší hňápané zelé – 1. 2. 2020

Letošních 32 přítomných soutěžících i se svými doprovody hodnotilo a bodovalo tradičně na Jasence v „Klubu na Moštárně“ 34 přihlášených vzorků kysaného zelí. Zároveň si poznávali to svoje zelí pro získání prestižního titulu ZELMAJSTR, což se tentokráte povedlo nebývalým 17-ti soutěžícím.

S výrazným náskokem se vítězem stala, pohár, medaili, diplom a první cenu získala p. Andrea Machulíková.

Kvalita soutěžních vzorků zelí byla obdivuhodně dobrá, vůně se vinula po celé Moštárně a zelí z talířků postupně ubývalo.

 

Výsledky:

1. místo – Andrea Machulíková (Vsetín) 63 bodů
2. místo – Jiří Novosad (Vsetín) 35 bodů
3. místo – Přemysl Kříž (Vsetín) 28 bodů
4. místo – Kateřina Baďurová (Vsetín) 25 bodů
5. místo – Tomáš Nerodil (Vsetín) 21 bodů

 

Své zelé si poznalo celkem 17 Zelmajstrů:

Pavel Mikulenka (Vsetín)
Tomáš Nerodil (Vsetín)
Martin Nerodil (Vsetín)
Vladimír Václavík (Vsetín)
Šimon Hlaváč (Vsetín)
Věra Holcová (Vsetín)
Martin Trčka (Lačnov)
Jiří Novosad (Vsetín)
Jiřina Hořelková (Vsetín)
Ondřej Srněnský (Vsetín)
Klára Uhříková (Hošťálková)
Jarmila Malučká (Semetín)
Přemeček Kříž (Vsetín)
Andrea Machulíková (Vsetín)
Kateřina Baďurová (Vsetín)
Přemysl Kříž (Vsetín)
Přemysl Kříž, st. (Vsetín)

 

K vytvoření příjemné atmosféry zahrálo k povzbuzení soutěžících a k následnému zpěvu i tanci bezmála

70-ti  přítomným duo harmonikářů i se svými zpěvačkami.

K závěru byla vylosována bohatá tombola s hodnotnými cenami.

 

Vyjadřujeme poděkování všem soutěžícím, divákům, hostům, sponzorům, přátelům a pomocníkům našeho spolku, kteří svou účastí a podporou pomohli vytvořit podmínky a atmosféru při uspořádání  již 19. ročníku této tradiční ceny Valašska „O najlepší hňápané zelé“.

 

Zvláště pak:

  • Městu Vsetín za finanční podporu
  • Přemovi za zajištění cen do bohaté tomboly
  • Pekárně SORPEK za dodané pečivo
  • Vojtěšce za uvaření kyselice
  • Toníkovi za bodové vyhodnocení soutěže
  • Bohdance za upečené štrůdle
  • Irence za vypsané glejty
  • Klubu na Moštárně za poskytnutý azyl
  • A všem ostatním, kteří se aktivně podíleli na přípravě a průběhu soutěže

 

A již se připravujeme na další ročník naší tradiční soutěže, která bude svým průběhem odpovídat XX. ročníku Ceny Valašska „O nejlepší hňápané zelé“.